Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

24.5.11

2η Υ.Π.Ε. Ανακοίνωση για Λειτουργική Αναδιάρθρωση

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση γράφει για το Νοσοκομείο μας:


Το μοναδικό μικρής δυναμικότητας και πολύ χαμηλής αποδοτικότητας νοσοκομείο που διαθέτει η 2η ΥΠΕ είναι το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», το οποίο προτείνουμε να ενσωματωθεί διοικητικά, σε μία από τις μεγάλες Νοσοκομειακές Μονάδες του Πειραιά.

Για το «Αγία Βαρβάρα» υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές προτάσεις:
1ον/ Την μετατροπή του σε πρότυπο Δημόσιο Διαγνωστικό Κέντρο και Κέντρο παροχής ΠΦΥ με πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου ενοποίησης του Πρωτοβάθμιου χώρου παροχής υπηρεσιών, μέσω του ΕΟΠΥ. Η λύση αυτή προϋποθέτει σοβαρή ενίσχυση των εργαστηριακών του υποδομών και λειτουργιών και μεταφορά υπηρεσιών και λειτουργιών του αντίστοιχου πολυιατρείου ΙΚΑ της περιοχής.

2ον/ Την διατήρηση των δραστηριοτήτων “one day clinic”,δηλαδή τις Μ.Τ.Ν. και την ανάπτυξη αντίστοιχης Μονάδας Χημειοθεραπείας σε συνεργασία με το Νοσ. «Μεταξά», όπως και Μονάδας μικρής διάρκειας φιλοξενίας των ογκολογικών ασθενών και των συνοδών τους.
3ον/ Την ανάπτυξη Μονάδας Αποκατάστασης χρονίως πασχόντων ασθενών.
Η Διοικητική ενσωμάτωση του «Αγία Βαρβάρα» μπορεί να γίνει είτε στο Γ.Ν. «Νίκαιας» είτε στο ΠΓΝ «Αττικόν».
Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, μετά από λεπτομερή αξιολόγηση των δεδομένων θεωρεί προτιμότερη την 1η λύση, δηλαδή την διοικητική ενοποίηση του «Αγία Βαρβάρα» με το Γ.Ν. Νίκαιας, και όχι με το «Αττικόν». Το Π.Γ.Ν. «Αττικόν» βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, και θα χρειαστεί να αναδιατάξει, τόσο την εσωτερική κατανομή κλινών και κλινικών, όπως και να αναθεωρήσει την υπερδιογκωμένη λειτουργία των πολυάριθμων ΤΕΙ που διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση, κρίνουμε ότι η 2η ΥΠΕ, διαθέτει επάρκεια κλινών, αναφορικά με τον πληθυσμό που καλύπτει και ότι η «τεχνητή» ανάγκη διατήρησης σε λειτουργία των 105, σήμερα, κλινών του «Αγία Βαρβάρα» με μέση πληρότητα 39%, 150 Νοσηλευτές και 100 περίπου Ιατρούς αποτελεί αρνητικό παράδειγμα κατασπατάλησης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ .
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τα Κριτήρια Συνενώσεων, Μεταφορών και Αναδιάταξης Κλινικών τη Λειτουργική Αναδιάρθρωση Εργαστηρίων και τους πίνακες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.