Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

18.4.11

Απελπιστική η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Αρρυθμίες στο δημόσιο σύστημα υγείας έχει προκαλέσει η έλλειψη αναλωσίμων, με το ΚΑΤ να έχει αναστείλει προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» κάνει λόγο για απόκρυψη από τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού» της έλλειψης αναλωσίμων υλικών.
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής των εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο και, σύμφωνα με αυτές, υπάλληλοι προϊστάμενοι αρμόδιοι για την ενημέρωση επάρκειας σε υλικά «στέλνουν στη διοίκηση υπογεγραμμένα χαρτιά ότι όλα είναι στην εντέλεια». Μόνο που αυτά τα χαρτιά διαβιβάζονται «με εντολή της διοίκησης».
Η ίδια πηγή μιλά ανοιχτά για «προσπάθεια απόκρυψης του προβλήματος», αφού «αναλώσιμα δεν υπάρχουν», αλλά «η επίσημη εικόνα του νοσοκομείου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη».
Την ίδια ώρα, τα χειρουργεία στον «Ευαγγελισμό» μειώνονται αισθητά σε ετήσια βάση - από 13.600 πρόπερσι σε 12.400 πέρυσι - αλλά η προσέλευση αυξάνεται.
Παράλληλα, στο ΚΑΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής χειρουργείων, η έλλειψη υλικών οδηγεί στην αναβολή των προγραμματισμένων εγχειρήσεων, αφού τα υπάρχοντα υλικά «δεν φτάνουν ούτε για τα έκτακτα χειρουργεία». Στη λίστα για χειρουργείο βρίσκονται 400 ασθενείς, οι οποίοι δεν πρόκειται άμεσα να εξυπηρετηθούν, ενώ το πρόβλημα επιτείνεται και με την έλλειψη προσωπικού, αφού το ΚΑΤ είναι νοσοκομείο που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το χρόνο. Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο γενικός κανόνας του 1 προς 5 θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες δυσχέρειες, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «τραυματισμένο ΚΑΤ».

Πηγή: ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.